Broccolisoep

Broccolisoep

Wil je een keer iets anders dan een simpele tomaten- of groentesoep? Wat dacht je dan van dit recept voor een heerlijke, gezonde broccolisoep! Binnen een halfuur staat de soep op tafel! Haal de ingrediënten voor deze soep op de markt! 

Bereidingstijd 20 minuten

2 personen

Ingrediënten:

  • 1 Ui
  • 2 Teentjes knoflook
  • 1 Broccoli
  • 1 Aardappel
  • 2 Blokjes kippenbouillon
  • Ongeveer 1 liter water
  • Peper
  • 150 gram kipreepjes
  • Crème fraîche
  • Pesto
  • Amandelschaafsel

Bereiding:

Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit dit in een beetje olijfolie in de pan. Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Snijd van de broccoli een plakje van de stam. Het plakje gooi je weg, de rest van de broccoli snijd je in stukken en gaan we gebruiken.
Voeg de broccoli en aardappel samen in de pan met de bouillonblokjes en het water. Zorg ervoor dat de broccoli net onder water staat. Kook dit ongeveer 10 -15 minuten, tot de aardappel gaar is en de broccoli beetgaar is.
Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en voeg de kipreepjes toe. Verwarm deze even mee.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het mooi bruin word.
Serveer de soep met een lepel crème fraîche, beetje groene pesto en garneer met amandelschaafsel.

Deel op Facebook Verstuur per mail