Frisse veggie burger

Altijd al willen weten hoe een vegetarische burger smaakt? We hebben hier een heerlijk recept voor frisse vegetarische burgers. Makkelijk om zelf te maken!

Ingrediënten: 

  • 2 Garden Gourmet vegetarische burger deluxe XL
  • 2 volkorenbroodjes met pompoen- en zonnebloempitten
  • 100 gram feta
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1-2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 krop sla
  • 1 mango
  • (4 el wortel-gember spread) lees de ingrediënten hieronder
  • (4 el pinda-munt dressing) lees de ingrediënten hieronder

 Pinda-muntdressing:

  • 3 el pindakaas
  • 4 el tamari of sojasaus
  • 2 el ahornsiroop
  • een flinke hand munt
  • scheut water naar wens

Wortel-gemberspread:

  • 200 gram gekookte wortelen
  • 1 el gembersiroop

Bereidingswijze:

  1. Voor de pinda-munt dressing: snijd de munt zeer fijn. Meng deze vervolgens met de pindakaas, tamari, ahornsiroop en eventueel een scheut water naar wens. Houd deze dressing apart.
  2. Voor de wortel-gemberspread: pureer de wortelen met een lepel gembersiroop. Proef of deze naar wens is, en voeg anders nog wat peper en zout toe. Houd de wortel-gemberspread apart.

Frisse veggie burger

  1. Snijd de courgette in plakken en grill deze in een laag olie.
  2. Snijd de tomaten, avocado, mango en rode ui in dunne plakken. Houd deze apart totdat je de burger gaat stapelen.
  3. Bak ondertussen de burger in een koekenpan goudbruin.
  4. Halveer het broodje en smeer een laag wortel-gemberspread op de bodem.
  5. Bouw de burger: begin met een krop sla, vervolgens de burger, 1 à 2 plakken tomaat, gegrilde courgette, mango, avocado en rode ui.
  6. Verdeel vervolgens de pinda-dressing over de burger. Maak de burger af met verkruimelde feta en genieten maar.

Eet smakelijk!

(Bron: talkiesmagazine)

 

Deel op Facebook Verstuur per mail