Gewokte groenten met zalm (door Sandra Berghoff)

Ingrediënten:
– 2 teentjes knoflook
– Sesamolie
– 1 ui
– 2 tomaten
– Verse groenten (paprika, okra, courgette, wortel of peultjes)
– Gemberpoeder
– Knoflookpoeder
– Peterselie
– Basilicum
– Zalm (of iets anders)

De ingrediënten zijn natuurlijk te halen op de Siermarkt. Haal je groenten bij John Schmidt Groente & Fruit, verse vis bij Heinen & Koelewijn en de kruiden bij Price Club.

Bereiding:

Pers 2 teentjes knoflook en doe dit in de wok met wat sesamolie. Laat de knoflook lekker intrekken. Snijd een ui en 2 tomaten in kleine stukjes. Strooi wat basilicum over de tomaten en laat dit ook intrekken. Snijd de groenten die je zelf graag eet in stukjes (bv. paprika, okra, courgette, wortel of peultjes).

Verhit de olie met knoflook en voeg de ui toe. Even laten bakken en dan de gesneden groenten toevoegen.
Voeg daarna de gemberpoeder, knoflookpoeder en peterselie toe. Je kan natuurlijk diverse kruiden zelf toevoegen.

Laat eerst de groenten ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje staan. Voeg de laatste 4 minuten de vis toe, zodat dit even kan stomen. Na ongeveer 4 minuten is het klaar.

Eetsmakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail