Italiaanse boerenkoolstamppot

Italiaanse boerenkoolstamppot met pesto en gedroogde tomaatjes

Ben jij ook zo gek op stamppotten en eet je ze in de winter het liefst iedere dag? Dan is het waarschijnlijk lastig om hier variatie in te houden. Daarom delen wij nu een leuk recept voor jou, de italiaanse variant van de boerenkoolstamppot.

Alle ingrediƫnten zijn vers te halen op de Siermarkt. De ondernemers van de Siermarkt staan iedere week voor u klaar met de lekkerste producten.

Hoofdgerecht
35 minuten
2 a 3 personen

Ingrediƫnten

  • 300 gr Boerenkool (fijngesneden)
  • 500 gr aardappels (kruimig, geschild)
  • 1 rookworst
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)
  • 60 gr gedroogde tomaatjes
  • Peper en zout
  • Basilicum voor de garnering

Bereiding
Zet een grote pan met water op het vuur. Voeg de aardappels en de boerenkool toe en kook deze 20 minuten. Giet dit daarna af en stamp het samen met de mascarpone, pesto, peper en zout fijn.

Schep zodra dit klaar is de gedroogde tomaatjes door de stamppot en verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen.

Garneer daarna de stamppot met de worst, pijnboompitten en de basilicum. Serveren maar!

Eetsmakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail