Kerstrecept: feestelijke amuse!

Feestelijke kerst amuse
Nog 3 weken tot de feestdagen en dat betekent dat nu de voorbereidingen voor het kerstdiner al beginnen. Om deze voorbereidingen een beetje makkelijker te maken, delen wij de komende 3 weken iedere week een kerstgerecht, met vandaag het voorgerecht.

Feestelijke kerst amuse in een glaasje met tonijn (kan eventueel ook met zalm), avocado, wasabi mayonaise en geroosterde sesamzaadjes. Simpel te maken, maar heerlijk als voorgerecht tijdens de feestdagen. 

– 400 gr rauwe tonijn (400 gr rauwe zalm)
– 2 avocado’s
– 8 eetl mayonaise
– Klein beetje wasabi (naar smaak)
– Zwarte peper
– 2 eetl sesamzaadjes

De ingrediënten zijn natuurlijk te vinden op de  Siermarkt. Vis is natuurlijk te vinden bij Heinen & Koelewijn vishandel en voor groente en fruit bent u bij John Schmidt aan het goede adres.

Bereiding
Snijd allereerst de tonijn in kleine blokjes. Snijd daarna de avocado bij de lange zijde doormidden en draai de helften los van elkaar. Schil de avocado en snijd de vrucht in kleine blokjes.

Roer daarna een beetje wasabi en zwarte peper door de mayonaise. Let hierbij op dat je er niet te veel door doet. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan licht bruin. Doe uiteindelijk de blokjes tonijn in een glaasje en verdeel de blokjes avocado erover. Schep ongeveer 1 eetlepel wasabi mayonaise per glaasje op de avocado en bestrooi het geheel met sesamzaadjes.

(Bron:  https://www.leukerecepten.nl/recepten/tonijn-avocado-amuse/)

Deel op Facebook Verstuur per mail