Recept voor een feestelijk kerstdessert !

Vandaag delen wij het recept voor een heerlijk kerstdessert met jullie. Een Frans dessert genaamd Moelleux au chocolat. Voor alle chocoladeliefhebbers een echte aanrader.

30 minuten bereidingstijd en 15 minuten oventijd
4 personen

Ingrediënten:

  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels cacao
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 100 suiker
  • Boter om in te vetten
  • 100 gram bloem
  • 4 bolletjes Slagroom of vanille-ijs
  • Slagroom
  • Kleine schaaltjes voor in de oven

Veel ingrediënten zijn natuurlijk te vinden op de Siermarkt. De ondernemers helpen je graag!

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Vet in de tussentijd de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met cacoapoeder.
Smelt de boter en chocolade samen au bain marie.
Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is, laat je het 10 minuten afkoelen.
Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel de chocolade er door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze er ook door.

Doe het beslag in de ovenvaste schaaltjes en zet ze ongeveer 12 tot 15 min in de oven. De chocolade moet van binnen vloeibaar zijn, dus blijf af en toe een kijkje nemen.

Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is, zijn ze meestal goed. Stort het cakeje uit op een bord en serveer direct. Leg er een bolletje ijs naast en een toef slagroom.

Je kan dit eventueel nog decoreren met een blaadje munt of fruit.

Eetsmakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail