Speciaal voor Sinterklaas: pepernoten taart!

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr pepernoten
  • ½ theelepel speculaaskruiden
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 80 ml melk
  • 200 gr suiker
  • snufje zout

Topping en vulling

  • 250 gr boter
  • 90 gr pepernoten
  • 2 eetlepels speculoospasta

Decoratie

  • Chocolade pepernoten
  • Schuimpjes
  • Chocolademunten
  • Chocolade letter

Haal het lekkerste snoepgoed op de  Siermarkt bij de kraam van Arbeider snoep. Zij helpen u graag!

Bereiding

Verwarm de oven op 160 graden. Maal de 75 gr pepernoten fijn in een keukenmachine. Meng het bakmeel, gemalen pepernoten, speculaaskruiden en zout in een kom.

Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar. Klop daarna de eieren één voor één door de natte ingrediënten met een mixer.

Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten. Meng tot dat er geen klonters meer zijn. Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag erin.

Bak de taart in ongeveer 60 min gaar en mooi bruin. Laat hem afkoelen. Mix de boter romig met de poedersuiker en speculoospasta. Snijdt de taart voorzichtig horizontaal doormidden met een groot (brood)mes.

Klap hem open en besmeer de onderste helft met ongeveer ⅓ van de botercrème. Leg de bovenzijde er op en besmeer ook de bovenzijde en zijkanten met de botercrème. Druk 2 rijen pepernoten tegen de zijkanten. Decoreer de bovenkant van de taart met chocolade pepernoten, centen, schuimpjes en stukken chocoladeletters of iets anders naar keuze.

30 minuten + 60 minuten oventijd + afkoelen

12 personen

Recept is van de volgende website: https://www.leukerecepten.nl/recepten/sinterklaas-pepernotentaart/

Deel op Facebook Verstuur per mail